spacer.png, 0 kB
logo.png


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Соопштенија
Прес соопштение - „Европа без граници“
Петок, 23 Јануари 2009 10:28

ЕКАС со партнерите се придружуваат на мотото на чешкото Претседателство со ЕУ „Европа без граници“. Ние доследно ја оспоруваме потребата за рестрикции што се наметнуваат врз слободното движење на работници од новите земји членки на ЕУ и затоа ја поздравува заложбата на Претседателството да се истакнат негативните ефекти од постоечките преодни мерки и предностите од проширувањето по 5 години.

Повеќе...
 
Брисел ги оценува реформите за визна либерализација
Вторник, 20 Јануари 2009 10:29
Експертите од Европската комисија денеска со средби со началници во Министерството за внатрешни работи ја започнаа својата прва оценска мисија за доделување на визна либерализација на Македонија. Европските експерти, главно составени од претставници на чешкото претседателство, побарале нивната мисија да се одвива во тајност. Според информациите до кои дојде Алфа, во разговарите со неколку началници од МВР најмногу се интересирале за безбедноста на личните документи, интегрирањето на граничните премини и нелегалната миграција. 
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 1 2 3 Следно > Крај >>

Страна 1 од 3
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB